Τρίτη 26 Ιουνίου 2007

Ενώσεις καταναλωτών και …… Φ.Π.Α.

Ακούμε και διαβάζουμε το τελευταίο διάστημα για τις προσπάθειες χειραφέτησης των ενώσεων καταναλωτών της χώρας. Προσωπικά θεωρώ ότι όλες οι ενώσεις καταναλωτών που υπάρχουν στη χώρα μας, ποτέ μέχρι τώρα δεν κατάφεραν να λειτουργήσουν όπως θα έπρεπε και όπως λειτουργούν σε άλλες χώρες!

Γιατί οι ενώσεις αυτές εκτός από το να μας προστατεύσουν και να διαμαρτυρηθούν για την εκμετάλλευση μας από τα διάφορα καρτέλ που υπάρχουν σ’ όλους τους τομείς της αγοράς, οφείλουν και να μας καθοδηγήσουν στην αντιμετώπισή τους!

Ο μόνος τρόπος αντίδρασης σ’ όλη αυτή την εκμετάλλευση και αισχροκέρδεια που υπάρχει στην αγορά είναι το μποϊκοτάζ των εταιριών που συμμετέχουν σ’ αυτά τα καρτέλ!

Και αυτό που πρέπει να κάνουν είναι, όταν διαπιστώνουν αυτά τα φαινόμενα, να τα δημοσιοποιούν και ταυτόχρονα να προτρέπουν τους καταναλωτές να τα αποκλείουν!Μόνο έτσι μπορεί κάτι ν΄ αλλάξει, αφού πρέπει να πάψουμε επιτέλους να συντηρούμε αυτούς που μας κλέβουν!


Τώρα θα μου πείτε γιατί η κυβέρνηση σιγοντάρει αυτή την κατάσταση και θέλει να ελέγχει τις ενώσεις καταναλωτών.

Η εξήγηση είναι απλή! Οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες αρνούνται να εφαρμόσουν πραγματικό Πόθεν Έσχες (για τους λόγους που ανέφερα σε προηγούμενο άρθρο), με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος των φόρων να προέρχονται από έμμεσους φόρους και Φ.Π.Α. Για να είναι δε αυξημένες οι εισπράξεις από το Φ.Π.Α. έχουν στρέψει όλο τον κόσμο σ’ έναν υπερκαταναλωτισμό ο οποίος γίνεται με ταυτόχρονη υπερχρέωση μέσω δανεισμού των ελληνικών οικογενειών!

Αν λοιπόν επέτρεπαν στις ενώσεις καταναλωτών να είναι ανεξάρτητες και να κατεύθυναν τους πολίτες σε οικονομικές αντιδράσεις εις βάρος των καρτέλ, τότε πολλά από τα έσοδα του Υπουργείου Οικονομικών θα μειωνόντουσαν.Για το λόγο αυτό αδιαφορούν για την υπερχρέωση και την εκμετάλλευσή μας και θέλουν να συντηρούν την υπάρχουσα κατάσταση.


Η απάντησή μας πρέπει να είναι μία:

Φτάνει η εκμετάλλευση από Εμπόρους και Κυβέρνηση!


Ανεξάρτητες και αδέσμευτες Ενώσεις Καταναλωτών καθώς και ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ σ’ όλους αυτούς που μας εκμεταλλεύονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: