Παρασκευή 8 Ιουνίου 2007

Πολεμήστε την Αιτία της Διαφθοράς

Κάθε μέρα βομβαρδιζόμαστε από όλα τα ΜΜΕ με πληροφορίες για σωρεία σκανδάλων, η πλειονότητα των οποίων έχει σχεδόν πάντα και κάποιες οικονομικές προεκτάσεις.

Σ’ όλες αυτές τις περιπτώσεις οι δημοσιογράφοι μιλούν για την υπέρογκη, ταχεία και αδικαιολόγητη (από τις νόμιμες οικονομικές δραστηριότητες των εμπλεκομένων), αύξηση των περιουσιακών τους στοιχείων, χωρίς μάλιστα να έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν και τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ατόμων αυτών.

Το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο, η μία μίζα την άλλη, η μια διαπλοκή την άλλη και τελικά τίποτα δεν γίνεται, ούτε σ’ έναν υπεύθυνο δεν καταλογίζονται ευθύνες, ούτε ένας δεν καταλήγει στη φυλακή! Αλλά ακόμη και εάν κάποιος μπει στη φυλακή ουσιαστική τιμωρία δεν υπάρχει γιατί βλέπετε η Δικαιοσύνη μπορεί να είναι τυφλή αλλά δυστυχώς «έχει μακριά χέρια» για να μπορεί να τα παίρνει από τους κατηγορούμενους γνωρίζοντας ότι «αυτοί έχουν το μαχαίρι, αυτοί και το καρπούζι». Αλλά και στην περίπτωση που θα μαθευτεί κάτι και θα μπει κάποιος στη φυλακή σύντομα θα αφεθεί ελεύθερος ξανά (να ‘ναι καλά το παραδικαστικό κύκλωμα) με όλους εμάς τους υπόλοιπους να κοιτάζουμε χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι και αυτόν να μας χλευάζει!

Την ίδια στιγμή οι διάφοροι αρμόδιοι και πολιτικοί, οι οποίοι εκφέρουν την γνώμη τους τόσο εύκολα, αερολογούν λέγοντας πάντα ότι θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη, ότι της έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη, ότι θα λάμψει η αλήθεια, ότι θα φθάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, και άλλα πολλά από τα οποία όμως ποτέ τίποτα δεν γίνεται!

Η αλήθεια είναι ότι όλοι αυτοί δεν θέλουν να βάλουν μία τάξη σ’ όλα αυτά!

Γιατί ο τρόπος είναι πασίγνωστος σ’ όλες τις αναπτυγμένες χώρες!

Και απορώ πως αντιγράφουμε τόσο εύκολα όλα σχεδόν τα νομικά μέτρα που εφαρμόζουν οι χώρες αυτές, ακόμη και όταν καταστρατηγούν ανθρώπινες ελευθερίες ή και προσωπικά δεδομένα, αλλά «ξεχνάμε» να εφαρμόσουμε την πρώτη αρχή για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της διαφθοράς χτυπώντας την αιτία!

Γιατί η βασική αιτία όλων αυτών των κακών είναι το μαύρο χρήμα!

Πρέπει λοιπόν να εφαρμοστεί πραγματικό «πόθεν έσχες» με επικέντρωση όχι μόνο στο «έσχες» αλλά κυρίως στο «πόθεν», με διασταύρωση όλων των τραπεζικών λογαριασμών και κινήσεων κεφαλαίων, και να πάψουμε πια να «πιπιλάμε την καραμέλα» του τραπεζικού απορρήτου, γιατί κάτι τέτοιο δεν υπάρχει πουθενά! Φυσικά δεν επιτρέπεται ο καθένας να γνωρίζει τα περιουσιακά στοιχεία του άλλου (αν και σε μία Σκανδιναβική χώρα ο καθένας μπορεί να ενημερώνεται για την περιουσία του οποιουδήποτε), αλλά το κράτος α) δεν είναι ο οποιοσδήποτε και β) είναι υποχρεωμένο να ελέγχει τους πολίτες – όσο υψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί και σε οποιοδήποτε αξίωμα- για τυχόν παρανομίες εις βάρος του!

Εμπρός λοιπόν «αγαπητοί τιμητές της δικαιοσύνης» αποδείξτε ότι θέλετε να πολεμήσετε όλα αυτά τα στραβά και ανάποδα!

Εφαρμόστε εδώ και τώρα ένα πραγματικό «πόθεν έσχες» με έμφαση στο «ΠΟΘΕΝ» και έλεγχο και διασταύρωση όλων των οικονομικών συναλλαγών του καθενός μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: