Πέμπτη 14 Ιουνίου 2007

Τροπολογία αναστολής κατεδάφισης αυθαιρέτων

Και ξαφνικά, από το πουθενά, θέλοντας φυσικά να εξυπηρετήσουν άνομα συμφέροντα κατατέθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Ευ. Μπασιάκο τροπολογία για την αναστολή κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων εντός δασικών εκτάσεων!!

Την Πέμπτη 14/6/07 και έπειτα από παρέμβαση του υπουργού ΠΕΧΟΔΕ Γ. Σουφλιά η τροπολογία αποσύρθηκε διότι δεν είχε υπογραφεί και από τον ίδιο.

Η δικαιολογία της απαράδεκτης αυτής τροπολογίας ήταν ότι καθυστερεί η έκδοση των νέων δασικών χαρτών, έργο που εκκρεμεί εδώ και χρόνια.(?)

Θα πρέπει από τη μια να επαινέσω τον κ. Γ. Σουφλιά για την «αντίστασή» του αλλά από την άλλη δεν μπορώ να συγκρατήσω την αγανάκτησή μου σ’ όλη αυτή την προσπάθεια καταπάτησης και καταστροφής των δασών της χώρας μας η οποία συντελείται εδώ και δεκαετίες!

Απευθύνομαι στον κ. Σουφλιά και σε όποιον άλλο θέλει να κάνει κάτι προς την σωστή κατεύθυνση της σωτηρίας των δασών μας.

Ο τρόπος για όποιον θέλει είναι πάρα πολύ απλός και κυρίως ανέξοδος!!!

Τουλάχιστον για μία φορά κάθε χρόνο η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αεροφωτογραφεί όλη την Ελλάδα, με φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας (ακρίβεια ενός μέτρου ή και μεγαλύτερη), κάτι που γίνεται εδώ και ΔΕΚΑΕΤΊΕΣ. Άρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία τις φωτογραφίες αυτές και έτσι θα μπορείτε έγκυρα και οικονομικά να κατασκευάσετε τους δασικούς χάρτες που θέλετε και ταυτόχρονα να βρείτε τους καταπατητές και όλες τις καταπατημένες εκτάσεις των δεκαετιών που πέρασαν!

Σας δίνω την λύση (που άλλωστε δεν είναι αποκλειστική μου γνώση, την κατέχουν πάρα πολλοί) και εσείς αν θέλετε να κάνετε το σωστό δεν έχετε παρά να το αποδείξετε εφαρμόζοντας την!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

FILE MOU KALHMERA

POLY KALOS.

OSO ANAFORA TIS AEROFOTOGRAFIES MHN KSEXNAS OTI TA KOMATA LEITOYRGOYN MHN BLEONTAS TA OSA SYMBAINOYN STIS AEROFOTOGRAFIES 'H BLEPONTAS AYTES YPOLOGIZOYN KAI POSES PFIFOYS 8A PAROYN APO EMAS TOYS KATOIKOYS AYTOY TOY KRATOYS POY LEGETE ELLHNISTAN GIATI OLOI MAS FTEME KATA 75-80%.

Ανώνυμος είπε...

δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις!
δεν έχω ακίνητο κινδυνεύον από κατεδάφιση!
δεν συμπαθώ ούτε τον Μπασιάκο, ούτε τον Σουφλιά!
Ξέρω όμως, σε μεγάλο βάθος, τα περί των Δασικών, κάτι ο οποίο, εμφανώς, εσύ δεν γνωρίζεις τόσο καλά....
Επίτρεψέ μου, λίγα λόγια:

10ν. Το Ελληνικό Δημόσιο, αποφάσισε, με ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ του ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, το 1972, να θεωρήσει όλα τα εκτός Σχεδίου Δάση κι όλες τις εκτός σχεδίου Δασικές (κατά την άποψή του) εκτάσεις, ως "Διακατεχόμενες" --δηλαδή δικές του- οι οποίες κακώς αποκτήθηκαν από άλλους, ασχέτως της ύπαρξης ή όχι Συμβολαίων Κτήσης και Αγοράς ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ..
και να ανακαλέσει τις εκδοθείσες άδειες οικοδομής..

Με Νόμο του 1992 (Μπασιάκος) χιλιάδες ιδιοκτήτες οικιών σε θεωρούμενες Δασικές εκτάσεις ή θεωρούμενα Δάση
αναγκάσθηκαν να προσφύγουν στα Διοικητικά Δικαστήρια προκειμένου να επιτύχουν την αναστολή της κατεδάφισης.
Τα δικαστήρια, με ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ εξαιρέσεις, έκαναν δεκτά τα αιτήματα των Πολιτώ, ειδικώς επειδή το Δημόσιο δεν μπορούσε να αποδείξει τον Δασικό Χαρακτήρα των επιδίκων περιοχών. (πολλές από αυτές τις περιοχέςέίχαν ήδη χάσει τον Δασικό τους χαρακτήρα, από το 1955-1960)
Το ΣτΕ, γνωμοδότησε με τον ίδιο τρόπο, δικαιώνοντας τις ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ των προσφευγόντων σε αυτό.

Επίσης, το ΣτΕ, έχει αποφασίσει (Ολομέλεια 5ου Τμήματος) ότι, εωγ΄όσον οι αλλαγές στην χρήση της γης έχουν γίνει με άδεια της Διοίκησης, ΄προ του Ιουνίου του 1975, δεν ισχύει για τις περιοχές αυτές, το άρθρο 24 του Συντάγματος του 1974.

Το μόνο που επιτυγχάνετο με την Τροπολογία (οπως κα ιθα είχε επιτευχθεί με την αλλαγή του αρθρου 24) είναι να μην χρειάζεται να προσφεύγει στα Δικαστήρια ο κάθε Ελλην Πολίτης, προκειμένου να δικαιωθεί, αλλά να απαλλαγεί του κινδύνου της κατεδάφισης, ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΔΑΣΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ αλλά και τα ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΑ ΤΟΥ ΔΚΑΙΩΜΑΤΑ

Υπ όψιν ότι προσφυγές στο ΣτΕ, πήραν δώδεκα και δεκατρία χρόνια ,έως ότου εκδικασθούν, επειδή το Δημόσιο δεν μπορούσε να καταθέσει φάκελο, με στοιχεία που να απεδείκνυαν τον Δασικό Χαρακτηρισμό...

Ελπίζω να σε βοήθησα να μάθεις περισσότερα

Ανώνυμος είπε...

συμπλήρωμα:
οι αεροφωτογραφίες, δεν λύνουν το πρόβλημα της νομιμότητας και της ορθότητας του χαρακτηρισμού
μιάς περιοχής ως Δάσους...
Δάσος είναι (ή έπρεπε να είναι ) η Φιλοθέη, η Εκάλη, η Σεμέλη,ο Βουτζάς κλπ κλπ

και το μεγάλο θέμα είναι το να αποφασίσουν από ποιό έτος και μετά, θα μπεί το όριο ισχύος των εαροφωτογραφιών: από το "οποτεδήποτε_" που λεει το Σϋνταγμα, ή από το 1975 που λέει το ΣτΕ και που (για εμέναν) είναι λογικότερο

Ανώνυμος είπε...

>δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις!
>δεν έχω ακίνητο κινδυνεύον από >κατεδάφιση!

Φίλε, και για μένα ισχύουν ακριβώς τα ίδια. Πολύ ενδιαφέροντα και κατατοπιστικά είναι αυτά που λες (αν όντως είναι έτσι, πάντως φαίνεται να έχεις αρκετό δίκιο). Πες μου όμως κάτι ακόμα αν το γνωρίζεις: έχουν κτιστεί αυθαίρετα σε αναδασωτέες (μετά το 80 ή το 90) περιοχές ναι ή όχι; Κατεδαφίστηκε κανένα από αυτά;

Αυτό που είδα εγώ είναι ότι κάτι η πρόταση για αναθεώρηση του 24, κάτι η εν λόγω τροπολογία, κάτι οι επερχόμενες εκλογές, άνοιξε η όρεξη των καταπατητών για τα καλά και δεν έχει μείνει δάσος για δάσος.

Παρατήρησε ακόμη σε παρακαλώ ότι δεν έχει γίνει καμμία δημοσκόπηση που να ρωτάει αν θέλει ο λαός να γκρεμιστούν τα αυθαίρετα. Το μόνο που ρώτησαν είναι "πόσο εύκολο θεωρείτε να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα" (VPRC).

Εμένα όλα αυτά μου φαίνονται ύποπτα και εγκληματικά! H οικοπεδοποίηση είναι το κύριο κίνητρο για τις περισσότερες πυρκαγιές. Οπότε αν δεν αρχίσουν άμεσα κατεδαφίσεις (των υπαρκτών αυθαιρέτων) θα σημαίνει ότι και τα επόμενα μάλλον θα τη γλιτώσουν, και έτσι δεν θα μείνει ούτε γλάστρα άκαυτη! Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί δεν συζητάμε όλοι για το πώς επιτέλους θα αρχίσει η κατεδάφιση!!!

Περιμένω σχόλια, απαντήσεις, ο,τιδήποτε!