Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

Επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί κ εντοπιότητα

Με αφορμή την μαφία των Ζωνιανών ακούσαμε για άλλη μια φορά για επίορκους αστυνομικούς και άλλους κρατικούς λειτουργούς της χώρας μας.

Κανείς όμως από όλους αυτούς δεν είχε πει κουβέντα όταν εδώ και χρόνια καταργήθηκε ένας από τους βασικότερους περιορισμούς που αφορούσε την τοποθέτηση δημοσίων λειτουργών και πιο συγκεκριμένα την εντοπιότητα των υπαλλήλων που υπηρετούσαν στην Αστυνομία και τις τότε Εφορίες (Δ.Ο.Υ.) και απαγόρευε να διορίζεται και να υπηρετεί κάποιος στον τόπο καταγωγής του. Αλλά ξαφνικά αυτό (εντοπιότητα) που παλαιότερα εμπόδιζε κάποιον να υπηρετεί στον τόπο του, τώρα του δίνει μόρια για να το καταφέρει!



Και έτσι φθάσαμε στο σημείο να παρατηρείται το φαινόμενο σ’ όλες τις Δ.Ο.Υ. και τις τοπικές αστυνομικές διευθύνσεις να βρίσκονται ντόπιοι οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται ποτέ καταγγείλουν, να κυνηγήσουν ή να συλλάβουν τους συγγενείς, τους φίλους ή τους γείτονές τους!


Για αυτό μην έχουμε αυταπάτες για το τι συνετέλεσε ή συντελεί στο να υπάρχει όλη αυτή η ανοχή και η διαπλοκή ανάμεσα στους παρανομούντες και στις οικονομικές, δικαστικές και κατασταλτικές λειτουργίες της κοινωνίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: