Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Νέος γύρος για το Ασφαλιστικό....

Η κυβέρνηση κάλεσε όλα τα κόμματα αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς για να συζητήσουν για το Ασφαλιστικό. Οι περισσότεροι αρνήθηκαν για διαφορετικούς (πραγματικούς ή μη) λόγους.

Το τελευταίο διάστημα πολλά έχουν λεχθεί και γραφτεί για το σημαντικό αυτό θέμα που αφορά όλους τους εργαζόμενους. Ανάμεσα σ’ όλα αυτά ακούσαμε να λέγεται ότι αν είχε γίνει σωστή διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα για τις συντάξεις και ότι τα ποσά αυτών θα ήταν αυξημένα!
Εκείνο όμως που περίμενα αλλά δεν άκουσα από τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών φορέων ( ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, κλπ) είναι εάν σκέπτονται ή πρόκειται να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την κακοδιαχείριση των αποθεματικών των ταμείων από τις διορισμένες διοικήσεις των εκάστοτε κυβερνώντων. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για κομματόσκυλα που τοποθετούνται στις θέσεις αυτές για να μπορούν οι κυβερνήσεις να εκμεταλλεύονται ή ακόμη και να χρησιμοποιούν τα χρήματά μας για δικούς τους σκοπούς και οφέλη!

Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει οι συνδικαλιστικές ηγεσίες να θέλουν να «υπηρετήσουν» τους εργαζόμενους και όχι να αποβλέπουν σε προσωπικά οφέλη από την «κοντινή σχέση» που αποκτούν με τους κυβερνώντες….

Δεν υπάρχουν σχόλια: