Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Η Ελλάδα στην εποχή του «φελλού»…

Αφού περάσαμε μαζί με όλη την ανθρωπότητα από την εποχή του λίθου, του χαλκού, του σιδήρου, προχωρήσαμε έστω και με μία μικρή καθυστέρηση στην βιομηχανική εποχή και στην ψηφιακή εποχή, τώρα πρώτοι από όλη την ανθρωπότητα φθάσαμε και προχωρούμε ακάθεκτοι στην εποχή του φελλού!

Η ονομασία της εποχής μας δεν προέρχεται από το όνομα κάποιου πρωτοποριακού και τεχνολογικά προηγμένου υλικού. Προέρχεται από το «όνομα» των ανθρώπων που διοικούν αυτή την ταλαίπωρη χώρα!
Τους πασίγνωστους «Φελλούς»!


Άτομα χαμηλού επιπέδου που σέρνονται σαν τα σκουλήκια για ν’ ανέβουν ψηλά!
Αμόρφωτα, χωρίς τις βασικές γνώσεις - πόσο μάλλον τις ειδικές – που απαιτούνται για τις υψηλές θέσεις που κατέχουν!
Χαμηλής ηθικής που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να διατηρήσουν τα όποια προνόμια έχουν!
Άνθρωποι – που λέει ο λόγος – που μόλις κατάφεραν ν’ αναρριχηθούν σε θέσεις εξουσίας έγιναν αλαζόνες και δεν επιτρέπουν σε κανένα άξιο όχι μόνο να προχωρήσει, αλλά ούτε να επιζήσει γιατί τους θεωρούν μια εν δυνάμει απειλή για την καρέκλα τους!

Και ενώ πριν από 50 χρόνια μετανάστευαν στο εξωτερικό οι άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν μόρφωση ή κάποια επιπλέον προσόντα για να μπορούν να βρουν εργασία, σήμερα εγκαταλείπουν την χώρα μας τα «καλλίτερα μυαλά», νέοι άνθρωποι με εξειδικευμένες γνώσεις στην σύγχρονες τεχνολογίες και επιστήμες, σπουδές υψηλού επιπέδου, άτομα με ηθικές αρχές και πάνω από όλα με όρεξη για δουλειά και θέληση να προσφέρουν στην πατρίδα μας αν τους το επέτρεπαν!

Τελικά ακόμη και σήμερα μετά από τόσα δεινά και περιπέτειες που έχουμε περάσει,

η Ελλάδα, συνεχίζει να τρώει τα παιδιά της…

ή στην καλλίτερη περίπτωση να τα διώχνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: