Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Νέος εκλογικός νόμος

Λίγες μόνο μέρες μετά τις εκλογές και αντί η νέα κυβέρνηση ν’ ασχοληθεί με τα ουσιαστικά προβλήματα του τόπου, πράγμα για το οποίο άλλωστε ζήτησε «νωπή λαϊκή εντολή», αυτό που βρήκε να κάνει, είναι να αρχίσει να συζητά νέο εκλογικό νόμο.

Το χειρότερο όμως από όλα είναι η αιτιολόγηση της ανακίνησης του όλου ζητήματος. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν είναι ικανοποιημένη που με ένα ποσοστό 41,5 κυβερνά αυτοδύναμη, αλλά τώρα μας λέει ότι πρέπει να έχουμε αυτοδύναμες κυβερνήσεις ακόμη και όταν πάρουν μικρότερα ποσοστά. Και προσπαθούν να μας πουν ότι αυτό πρέπει να γίνει για το καλό μας!
Ένα πράγμα ρε παιδί μου αυτό το «καλό μας», να μη το ξέρουμε εμείς ποτέ και «ευτυχώς» να βρίσκονται κάποιοι «από δαύτους» να μας το πουν.

Έχω την εντύπωση ότι μετά από δύο εβδομάδες, αυτοί ή δεν κατάλαβαν το παραμικρό από τα αποτελέσματα των εκλογών ή δεν θέλουν να καταλάβουν.

Το ότι το 58,5 των Ελλήνων δεν σας θέλει για κυβέρνηση δεν σας λέει τίποτα;

Το ότι το 58,5 των Ελλήνων θέλει ενδεχομένως ακόμη και κυβέρνηση συνασπισμού κομμάτων για να μπει ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη διαχείριση αυτής της χώρα περνά απαρατήρητο;

Ε ΟΧΙ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ!!!

Αυτή η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ νοοτροπία σας δεν έχει όρια!

Αν θέλετε να σας δώσει ο λαός αυτοδυναμίες φροντίστε:
να πραγματοποιήσετε τις υποσχέσεις που του δώσατε πριν τις εκλογές.
Φροντίστε να του παρέχετε όλα αυτά που παρέχουν τα σωστά δημοκρατικά κράτη.

Δωρεάν Δημόσια Υγεία, χωρίς φακελάκια και εκμετάλλευση!

Δημόσια ασφάλιση, χωρίς να τρώτε τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων!

Ισότητα στη φορολογική επιβάρυνση, για να πάψουν οι μισθωτοί να είναι αυτοί που σηκώνουν όλο το βάρος των εσόδων του κράτους!

Βελτίωση της καθημερινότητάς μας για να μην νοιώθουμε σαν ζώα σε τριτοκοσμική χώρα!

Αλλά πάνω από όλα θα πρέπει να προσφέρετε στον Έλληνα δημόσια και δωρεάν
ΠΑΙΔΕΙΑ
πραγματική παιδεία - όχι μόνο στείρες πληροφορίες που θα τις έχει ξεχάσει πριν τελειώσει το λύκειο - για να μπορεί ο κάθε ένας από εμάς να κρίνει και ν’ αποφασίζει μόνος του !

Έτσι γίνεται στις

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: