Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Άμεση κατάργηση της Παραγραφής Αδικημάτων

Την ώρα που γίνεται πανικός από τα συνεχή σκάνδαλα που ξεσπάνε το ένα μετά το άλλο, στα οποία τις περισσότερες φορές εμπλέκονται πολιτικοί και των δύο μεγάλων κομμάτων, στην Βουλή των Ελλήνων η υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ περισσεύει.

Εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή ζητάει η ΝΔ, Προανακριτική το ΠΑΣΟΚ για το μεγάλο σκάνδαλο της Μονής του Βατοπεδίου και στο τέλος το μόνο που θα γίνει είναι ένα μεγάλο κουκούλωμα!

Δυστυχώς τα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα δεν είναι άμοιρα ευθυνών.
Αν πραγματικά όλοι αυτοί θέλανε να βάλουν μία τάξη και να σταματήσει αυτό το μεγάλο φαγοπότι της Δημόσιας περιουσία, το πρώτο που θα έπρεπε να κάνουν είναι να καταργήσουν τις υπάρχουσες διατάξεις του νόμου «Περί ευθύνης Υπουργών» που αφορούν την Παραγραφή Αδικημάτων!

Που ακούστηκε να προβλέπεται η αθώωση υπευθύνων κακουργηματικών πράξεων, γιατί τέτοιου χαρακτήρα είναι τα αδικήματα εις βάρος του κράτους, από αυτούς που έχουν ορκιστεί να υπηρετούν το κοινό συμφέρον.

Κατάργηση εδώ και τώρα της διάταξης για παραγραφή αδικημάτων και μετά να συστήσουν όσες επιτροπές θέλουν για να βρουν τους ενόχους χωρίς ποτέ να παραγραφούν τα αδικήματα αυτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: