Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Ακόμη ένα θύμα των τραπεζών

Στην χώρα αυτή στην οποία όλοι οι πολίτες μπροστά στο συμφέρον κλείνουν τα μάτια και δεν βλέπουν τα εγκλήματα που γίνονται ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη.

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από ένοπλους ληστές της τράπεζας ALPHA BANK και όλα τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι ασχολιόντουσαν με το ότι το θύμα είχε και δεύτερη εργασία σαν ιδιωτικός φρουρός.
Δεν θα αναφερθώ καθόλου στο θέμα της ακρίβειας που έχει αναγκάσει όλο τον κόσμο να κάνει δύο και τρεις δουλειές για να τα φέρει βόλτα.
Εκείνο όμως που είμαι υποχρεωμένος να τονίσω είναι η πλήρη απαξίωση των νόμων από τους οικονομικά ισχυρούς.
Στην προκειμένη περίπτωση - και όχι μόνο αυτή – βλέπουμε όλες σχεδόν τις τράπεζες να αδιαφορούν για την ασφάλεια των πολιτών – πελατών τους καθώς και όλων των υπολοίπων που ζουν γύρω από τα «μαγαζιά» (υποκαταστήματά) τους.
Ενώ η νομοθεσία υποχρεώνει όλες τις τράπεζες να εφαρμόζουν ορισμένα συστήματα ασφαλείας στις εισόδους αλλά και στα ταμεία αυτών (ανιχνευτές μετάλλων, αλεξίσφαιρα τζάμια κ.λ.π.) οι περισσότερες – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – αδιαφορούν και δυστυχώς πάντα κάποιος την πληρώνει!
Το ότι το θύμα έτυχε να είναι αστυνομικός (λέω έτυχε γιατί θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς) απλώς θα κάνει τις διωκτικές αρχές λόγω εγωισμού να προσπαθήσουν λίγο περισσότερο να εντοπίσουν τους δράστες, αλλά δυστυχώς δεν θα τον φέρουν πίσω…


Πόσοι ακόμη πρέπει να χαθούν για να αναγκαστούν οι τραπεζίτες να εφαρμόσουν τους νόμους;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the OLED, I hope you enjoy. The address is http://oled-brasil.blogspot.com. A hug.