Κυριακή 6 Απριλίου 2008

Σκάνδαλο(;) Ντόπινγκ

Από προχθές η Ελλάδα «συγκλονίζεται» από την υπόθεση των θετικών δειγμάτων στον έλεγχο ντόπινγκ, που έγινε στους αθλητές της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών.
Ένα γεγονός που σίγουρα είναι καταδικαστέο γιατί θεωρώ εγκληματική (κυρίως για την υγεία των αθλητών) την χρήση αναβολικών ουσιών καθώς και όλων των υπολοίπων ουσιών που χορηγούνται σε αθλητές (και πωλούνται ανεξέλεγκτα και νόμιμα) για την βελτίωση της επίδοσής τους!

Όλοι είναι ξαφνιασμένοι και ζητούν όπως πάντα να βρεθούν οι ένοχοι και να ξεκαθαρίσει η κατάσταση!

Δεν μπορώ να ξεχάσω όμως ότι:

Εδώ και χρόνια πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι δεν έχαναν ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τον Χρήστου Ιακώβου και να πάρουν συνέντευξη από αυτόν και τους αθλητές του (ιστορία που ξαναζήσαμε με Κεντέρη και Θάνου).

Όλοι αυτοί και μαζί κι εμείς ζητωκραυγάζαμε και «γκρεμίζαμε τα τείχη της Αθήνας» εορτάζοντας τις μεγάλες τους επιτυχίες σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιάδες.


Ξαφνικά όλα αυτά «πάγωσαν» και ξεχάστηκαν μόλις «μάθαμε» ότι οι αθλητές της άρσης βαρών «παίρνουν» αναβολικά.
Όλοι ξέχασαν ότι ακόμη και ένα μικρό παιδί έχει ακούσει ή "γνωρίζει" ότι σχεδόν όλοι οι αθλητές υψηλών επιδόσεων κάνουν χρήση αναβολικών και ιδιαίτερα σε ορισμένα αθλήματα (στίβο, άρση βαρών, κολύμβηση κ.α.) δεν μπορείς καν να πλησιάσεις το βάθρο χωρίς αυτά!

Όποιος από όλους αυτούς τους «υπεύθυνους», «ανθρώπους του αθλητισμού» και «αθλητικούς δημοσιογράφους» ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε για την εκτεταμένη και (δυστυχώς) επιβεβλημένη χρήση των αναβολικών από τους πρωταθλητές όλου του κόσμου, μπορεί επιεικέστατα να χαρακτηριστεί σαν ψεύτης, ανίδεος ή μεγάλος υποκριτής!

Οι κυβερνώντες, πολλοί από τους οποίους ήδη βγήκαν και καταδίκασαν την εξέλιξη αυτή, αν θέλουν να «δουν» τους υπαίτιους δεν έχουν παρά να κοιτάξουν μέσα σ’ ένα καθρέφτη!

Σε μια χώρα όπου το να μπορέσει κάποιος να μπει στο πανεπιστήμιο ή να βρει μια σίγουρη δουλειά είναι ένα άπιαστο όνειρο ζωής, η πολιτεία θεσπίζει νόμους, όπως ο Ν.2725/99, άρθρο 34 (Παροχές σε Διακεκριμένους αθλητές – οικονομική επιβράβευση και διορισμό στο δημόσιο), εξωθώντας πολλούς νέους στην χρήση αυτών των ουσιών προκειμένου να εξασφαλίσουν το μέλλον τους, αδιαφορώντας δυστυχώς ακόμη και για την ίδια τους την υγεία.

Βλέπετε το «άρτος και θεάματα» συνεχίζει να πουλάει πολύ καλά και οι μεγάλες αθλητικές επιτυχίες κλείνουν τα μάτια και το στόμα του κόσμου για όλα τα σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητάς του….!

Δεν υπάρχουν σχόλια: