Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Οι Νταβατζήδες της ακρίβειας

Ακρίβεια. Ένα τεράστιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί το σύνολο των Ελληνικών οικογενειών και δυστυχώς λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Την ώρα που οι εταιρείες βλέπουν τα κέρδη τους να μεγιστοποιούνται, τους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιχειρηματιών να αυξάνονται και τον κ. Αλογοσκούφη να παινεύει τον εαυτό του για τους δείκτες της οικονομίας, η αισχροκέρδεια βασιλεύει, οι τιμές τραβάνε καθημερινά την ανηφόρα και η αγοραστική αξία των εργαζομένων μειώνεται!

Τα περισσότερα προϊόντα της αγοράς, ακόμη και τα εγχώρια, τα πληρώνουμε ακριβότερα από ότι ο αντίστοιχος Ευρωπαίος καταναλωτής ο οποίος αμείβεται με μισθό πολύ μεγαλύτερο από τους δικούς μας.

Ακόμη και στις περιόδους των εκπτώσεων, οι τιμές στις περισσότερες περιπτώσεις μειώνονται κατά 10 – 20% όταν στις υπόλοιπες χώρες είναι πραγματικά 50% ή κάποιες φορές και παραπάνω.

Από τους υπουργούς και όλους τους πολιτικούς, ακούμε όπως πάντα μεγάλα λόγια αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Πως θα μπορούσε φυσικά να γίνει διαφορετικά όταν όλοι αυτοί ουσιαστικά συμβάλουν σε αυτή την κατάσταση για να μπορούν να τρώνε όσα περισσότερα γίνεται. Βλέπετε, αν δεν μπορούσαν οι εταιρείες να αισχροκερδούν και να έχουν αυτά τα υπέρογκα κέρδη, δεν θα είχαν καμία διάθεση να πληρώνουν όλες αυτές τις μίζες που δίνουν δεξιά – αριστερά σε «κουμπάρους, συγγενείς, και φίλους» των εκάστοτε υπουργών και πολιτικών.
Θα προσπαθούσαν μέσα από τη σωστή λειτουργία και την ποιότητα, να κερδίζουν τα φυσιολογικά ποσά. Αλλά αυτά δεν είναι αρκετά για τις μίζες, οπότε δημιουργούν τα διάφορα καρτέλ για να έχουν συμφωνημένες υψηλές τιμές και κέρδη.
Καρτέλ – όπως του γάλακτος και των Super Markets – τα οποία ακόμη και όταν αποκαλύφθηκαν, αφενός καμία ποινή δεν τους επεβλήθη, κι αφετέρου, οι κουμπάροι των καρτέλ αυτών κυκλοφορούν ελεύθεροι και μάλιστα ετοιμάζουν και νέες αυξήσεις.

Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτές τις καταστάσεις ;
Ως πότε θα επιτρέπουμε τις εταιρείες να κάνουν ότι θέλουν;
Ως πότε θα επιτρέπουμε τους πολιτικούς να μας ρουφούν το αίμα μέσω της αισχροκέρδειας των εταιρειών και να βάζουν τα χρήματά μας στις τσέπες τους με τη μορφή μίζας από αυτές;
Ως πότε θα επιτρέπουμε στους πολιτικούς να ζουν πλουσιοπάροχα εις βάρος μας σαν παράσιτα και να μας ρουφούν το αίμα σαν βδέλλες;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τους νταβατζηδες της ακριβειας...

Σωστα ολα! και αλλα πολλα.
Στο STOP CARTEL τα γραφουν συνεχως και αναλυτικα και συγκεκριμενα.

Μπες στο www.stopcartel.org
και ενημερωσου !

Ανώνυμος είπε...

Ego tha protina mpoikotaz mias evdomadas ap' ola ta super market se ola ta eidi. Den iparxi ena idos pou na min exei anatimithi.