Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Καραμανλής και «Πραγματική Οικονομία»

Οι Καραμανλής, Αλογοσκούφης αλλά και όλοι οι προκάτοχοι τους, αφού άφησαν επί σειρά ετών τις τράπεζες να στραγγίσουν τους καταναλωτές και να πνίξουν με υψηλότοκα δάνεια τις επιχειρήσεις λειτουργώντας ανεξέλεγκτα, χωρίς όρια, φραγμούς αλλά ακόμη και εκτός των ορίων του νόμου, «φωνάζουν» τώρα στους τραπεζίτες να συμμορφωθούν με τις «υποδείξεις» της Κυβέρνησης.

Τώρα όμως που έχουν πάρει φόρα σιγά μην κάνουν πίσω. Όσο για τους αφελείς που περιμένουν να παρθούν αυστηρά μέτρα προς τις τράπεζες πρέπει να καταλάβουν ότι τσάμπα περιμένουν!

Ανησυχεί ο Καραμανλής για την «πραγματική οικονομία». Τόσο καιρό που στήριζαν τα έσοδα του κράτους και τους «ρυθμούς ανάπτυξης» στην αγορά των υπερτιμημένων κατοικιών, στο ΦΠΑ των ακριβών τιμών των διαφόρων «καρτέλ» της Ελληνικής αγοράς και στον υπερδανεισμό των νοικοκυριών μέσω των πιστωτικών καρτών και των καταναλωτικών δανείων ήταν όλα μια χαρά.

Τώρα που οι καταναλωτές έφθασαν στο «αμήν» και άρχισαν να χάνουν ακόμη και τα σπίτια τους για καταναλωτικά χρέη θυμήθηκε την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

Ο ΥΠΕΧΩΔΕς απαντά με χρησμούς σε κάθε ερώτηση που του υποβάλουν και πρέπει μετά εμείς να βρούμε τι θέλει να πει.

Σε μια χώρα που οι μεγαλύτερες πόλεις της (Θες/νίκη, Αθήνα, Πάτρα κ.α.) φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις πιο μολυσμένες πόλεις της Ευρώπης, τις χωματερές να βρίσκονται παντού, την μόλυνση να χτυπά εκτός από τον αέρα, τα νερά (ποτάμια, λίμνες, θάλασσα) και το έδαφος όλης της χώρας και οι καρκινοπαθείς να αυξάνονται δραματικά καλά θα κάνει να κοιτάξει να βρει λύσεις και όχι να το παίζει Πυθία…

Αύξηση των αποδοχών τους αποφάσισαν πάλι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Αποδοχές που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι συνδεδεμένες με τις αποδοχές των δικαστικών και έχουν ειδικό καθεστώς φορολόγησης.

Αν είστε τόσο σωστοί όσο λέτε γιατί δεν συνδέετε τον μισθό σας με τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη και τα εισοδήματά σας να φορολογούνται με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες κλίμακες που φορολογείται αυτός;

Το καλύτερο όμως το είπε ο Καραμανλής μιλώντας χθες Τετάρτη 19/11 στην Κ.Ο. της Ν.Δ.

Απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες τους ζήτησε να μην έχουν σαν πρώτη προτεραιότητα τα κέρδη, αλλά να σκεφθούν τους εργαζόμενους και την απασχόληση…..

Να ‘σαι καλά ρε Κωστάκη, μας έφτιαξες την διάθεση!
Καιρό είχαμε να γελάσουμε τόσο…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: